MDL-Solutions ontwikkelt, realiseert en exploiteert (responsive)webconcepten voor diverse soorten toepassingen.

De concepten worden in opdracht of in eigen beheer ontwikkeld, waarbij in veel gevallen ook app ontwikkeling een rol speelt.

Natuurlijk komt "website only" nog voor en ontwikkelen we die regelmatig, maar in veel gevallen is sprake van de ontwikkeling van een totaal concept waarbij apps en een website als een geheel ontwikkeld worden. Daarbij wordt dan een op maat gebouwd Content Management System (CMS) gebruikt om de content voor de website en apps te kunnen onderhouden. Afhankelijk van het soort gebruik wordt er ook voor gezorgd dat de content na een update via het CMS ook weer in de apps geladen wordt, waardoor de gebruikers snel en met een minimum aan internet gebruik de content kunnen raadplegen.

In sommige gevallen worden ook tools in de web oplossingen verwerkt zodat gebruikers ook over actuele berekeningen e.d. kunnen beschikken.

Gebruikers kunnen ook via websites of apps gegevens invoeren of aanpassen (ook foto's e.d.) en deze vervolgens insturen waarna ze in alle gebruikte media beschikbaar kunnen komen. Denk bij deze mogelijkheid aan "smoelenboeken" die door de gebruikers zelf up-to-date gehouden worden, maar we hebben ook toepassingen gerealiseerd waarbij tijdens het werken in de kassen de tuinbouw medewerkers via apps gegevens over de gewassen invoeren en deze via het wifi netwerk verzonden worden naar de centrale applicatie waarin deze geïnterpreteerd worden en in context getoond kunnen worden.

 

 

Wat is responsive webdesign?

Responsive webdesign is een website waarvan de lay-out zich aanpast aan de grootte van het scherm. Of dit nu een desktop monitor is, een tablet of een smartphone.  Hierdoor wordt het content aangepast op het toestel waarop het wordt weergegeven.

Waarom responsive webdesign?

Het mobiel internetgebruik stijgt ieder jaar in Nederland. Websites worden vaker via een tablet of een smartphone bekeken. Als de website niet geoptimaliseerd is voor mobiel gebruik, wordt het moeilijker voor de gebruiker om de content van de website te bekijken, waardoor de kans groter is dat de gebruiker niet verder in de website gaat rondkijken. Om deze reden is het belangrijk om de website geschikt te maken voor mobiel gebruik, waardoor de inhoud beter leesbaar is en de website in zijn geheel dus gebruiksvriendelijker wordt.

Voordelen voor SEO (zoekmachine optimalisatie)

Het levert ook veel voordelen met SEO (zoekmachine optimalisatie). Google heeft de ranking veranderd voor websites dieniet responsive zijn. Sites die niet responsive zijn lopen het risico om op een mindere positie getoond te worden in de zoekresultaten van Google. Als de website repsonsive is wordt er ook 'Mobile-friendly' getoond. Dit betekent dat de website voorrang krijgt in de zoekresultaten op non responsive websites.

We bespreken graag uw gewenste toepassing met u! Neem contact met ons op.

Terug

Recente Web Projecten:

Portfolio portfolio musantica overzicht
Het jonge podium voor Oude Muziek
Voor Musica Antica da Camera is een nieuwe website ontwikkeld waarmee optimale informatie over de concerten gegeven kan worden en kaarten direct met iDEAL betaald kunnen worden.
Small categoryiconweb
Portfolio arts telefoon fmcc
MCC werkafspraken apps
Huisartsen hebben de behoefte om transmurale werkafspraken direct te kunnen raadplegen. De realisatie van enkele werkafspraken apps heeft geresulteerd in een standaard aanbod voor regionale Medisch Coƶrdinerende Centra.
Small categoryiconweb Small categoryiconapp
Portfolio vrt overzicht
Correct leren reageren
Met Video Response Training kan iedereen zich optimaal voorbereiden op reacties in verschillende gesprekssituaties. Reacties worden als video-opname geregistreerd en kunnen direct door de gebruiker geƫvalueerd worden.
Small categoryiconweb Small categoryiconapp Small categoryiconlearning Small categoryiconproduct